29 Νοε 2015

Παιχνίδια με τα γραμματάκιαΌταν έχουμε όρεξη παίζουμε με τα γραμματάκια! Βρίσκουμε διάφορους τρόπους για να ασχολούμαστε μαζί τους! Δεν έχουμε κάνει καμιά φοβερή ανακάλυψη αλλά με απλά πραγματάκια παίζουμε με τα γράμματα και προσπαθούμε να τα μαθαίνουμε μέσα από το παιχνίδι.

Έτσι λοιπόν,
τα πλάθουμε σε κουλουράκια! κι ύστερα τα τρώμε!!!Τα φτιάχνουμε σε παζλ!

Ξεκινάμε να τα φτιάξουμε με πλαστελίνες και ζυμαρικά αλλά καμιά φορά προκύπτει κάτι άλλο...(ελεύθερα πνεύματα)
Λαβύρινθος! 

Εκτός από αυτά κάνουμε κι ένα παιχνίδι. Παιχνίδι που παίζεται από έναν. Οι υπόλοιποι κάνουμε τη κερκίδα! (δεν έχω φωτογραφία)
Γράφω με μαρκαδόρους σε  ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί (χαρτί που παίρνεις με το μέτρο) όσα γράμματα έχουμε μάθει στο σχολείο. Τα γράφω με διάφορα χρώματα, ανακατεμένα και πολλές φορές το καθένα.
Ο παίχτης παίρνει μια ξυλομπογιά και περνάει πάνω από όλα τα γράμματα γρήγορα και τα διαβάζει. Η ξυλομπογιά διαγράφει το δρόμο που κάνει ο παίχτης διαβάζοντας τα γράμματα. Ο παίχτης δε τα διαβάζει με καμιά σειρά. Επιλέγει εκείνος από που θα περάσει. Πρέπει όμως να τα περάσει όλα τουλάχιστον  μια φορά. Στο δεύτερο γύρο παίρνει άλλο χρώμα μπογιά και κάνει άλλο δρομολόγιο.
Στο τέλος του παιχνιδιού έχει σχηματιστεί κάτι σαν λαβύρινθος γραμμάτων με διάφορα χρώματα.
Εμάς, το παιχνίδι αυτό μας βοηθάει να θυμόμαστε τα γράμματα (έχουμε ένα θέμα με αυτό). Συν ότι δεν είναι καθαρό μάθημα και μας αρέσει πολύ. Οπότε δεν έχουμε και γκρίνιες...
Μπορούμε σε αυτό το παιχνίδι αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μικρά αυτοκινητάκια. Πυροσβεστική ας πούμε ή αστυνομία που τρέχουν γρήγορα. Περνάνε από τους σταθμούς (τα γράμματα) στέκονται ίσα για να πουν το γραμματάκι και συνεχίζουν για τον επόμενο σταθμό.
Η κερκίδα δε κάνει τίποτα άλλο από το να χειροκροτεί!!!!!!!!!
2 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφα τα παιχνίδια σας! Νομίζω θα υιοθετήσουμε κάποια από αυτά! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε!
    Η αλήθεια είναι ότι κάποια από αυτά (κουλούρια) αφήνουν ένα μικρό.... μεγάλο (τεράστιο να πούμε καλύτερα) χαμό πίσω τους....

    Καλές γραμματοδημιουργίες!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο λόγος δικός σας: