Postcrossing - ένα παγκόσμιο παιχνίδι με καρτ ποστάλ

by - Μαΐου 07, 2018

Postcrossing


Σας αρέσουν τα ταξίδια; Το Postcrossing λοιπόν είναι ένας τρόπος για να ταξιδεύεις! Δεν μπαίνεις σε αεροπλάνο ή τρένο ή οτιδήποτε μπορεί να σε πάει κάπου. Ταξιδεύεις πάνω σε μία καρτ ποστάλ! Τρελό; τρελό αλλά αληθινό. Και ονειροπαρμένο! 

Το postcrossing είναι ένα παιχνίδι που συμμετέχουν όλες οι χώρες της γης. Το μόνο που χρειάζεται για να παίξεις το παιχνίδι είναι καρτ ποστάλ! Καρτ ποστάλ και πολύ κέφι για "ταξίδια"!
Δεν χρειάζεσαι ζάρια, πιόνια, κάρτες ή χρόνο. Παίζεις όσο και όποτε θες!
Αρκεί μόνο ένας κωδικός που παίρνεις από τη σελίδα του postcrossing κάθε φορά που δηλώνεις πως θες να στείλεις μια καρτποστάλ. Και κάθε φορά που λαμβάνεις μία καρτ ποστάλ δηλώνεις στη σελίδα τον κωδικά που έλαβες. Τόσο εύκολο. 
Σκοπός του postcrossing είναι να γνωρίζουν οι άνθρωποι ομορφιές από τις χώρες της γης, η επικοινωνία και φυσικά η χαρά του να ανοίγεις το γραμματοκιβώτιο σου και να μην βρίσκεις μόνο λογαριασμούς και διαφημιστικά. 

Εγώ το Postcrossing το γνώρισα από την πολυαγαπημένη μου τρελοτουρίστρια Αντωνία! Το γνώρισα, το αγάπησα κι εδώ κι 1,5  χρόνο το παίζω με τα 3 αγόρια μου.
Σκοπός μας είναι να μάθουμε γεωγραφία. Να δούμε τις ομορφιές αυτού του κόσμου. Να γνωρίσουμε λίγα πράγματα για τις άλλες χώρες. 
Κάθε φορά που έρχεται μία κάρτα ψάχνουμε στο χάρτη τη χώρα της. Κάθε φορά που στέλνουμε μία κάρτα πάλι ψάχνουμε να δούμε πόσο δρόμο θα κάνεις μέχρι να φτάσει στον προορισμό της. Λέμε και λίγα λόγια για τις χώρες, ίσα δυο τρεις πληροφορίες. Και αλήθεια σας λέω πολλά από αυτά που μαθαίνουμε εγώ δεν τα ήξερα και αν δεν ήταν τα παιδιά και η ιδέα του postcrossing δεν θα τα μάθαινα ποτέ. 
Λατρεύω Postcrossing και όσα επακολουθούν από αυτό. Βλέπε βόλτα με ποδήλατο μέχρι το κοντινότερο ταχυδρομείο, παρεάκι στον δρόμο με τα παιδιά! Τι καλύτερο;!

Εννοείται πως απλώσαμε σχοινιά στους τοίχους μας και κρεμάσαμε τις πιο όμορφες καρτ ποστάλ που έχουμε λάβει όπου τις ανανεώνουμε κάθε φορά που παίρνουμε κάτι που μας αρέσει πολύ!!

Και κάπως έτσι ταξιδεύουμε σε κάθε γωνιά της γης. Απλώνουμε τα φτερά μας και πετάμε στα 4 σημεία του ορίζοντα. Ποιος είπε ότι τα ταξίδια χρειάζονται λεφτά;; 

"Δεν έκανα ταξίδια μακρινά
ταξίδεψε η καρδιά κι αυτό μου φτάνει!"


Postcrossing




Postcrossing



Postcrossing


Postcrossing


Postcrossing


Όλες τις πληροφορίες για το παιχνίδι τις βρίσκεις εδώ

Καλησπέρες άνθρωποι!! 

You May Also Like

8 Comments

  1. Φαίνεται εκπληκτικό......!
    Ελένη πρέπει να είναι μαγεία έτσι ;
    Για κάτσε ρε παιδί μου να το κοιτάξω λίγο πιο σοβαρά.
    Σε ευχαριστούμε με την καρδιά μας.
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννης ξεκίνα το!!!! ανεβαίνεις στην καρτ ποστάλ και φεύγεις!!!!

      Διαγραφή
  2. Το ξέρω το παιχνίδι της Αντωνίας !Είναι εκπληκτικό!! κΑΙ Το τραγούδι που επέλεξες επίσης!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ωραία ιδέα! Μπαίνω αμέσως στη σελίδα για περισσότερα... Τις λατρεύω τις καρτ ποσταλ και ζηταω απο φίλους και γνωστούς πάντα να μου στέλνουν μία απο τα ταξίδια τους στο εξωτερικό, για να βλέπω και τα παραξενα γραμματόσημα της κάθε χώρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ωραία ιδέα.Είχα πάντα πολλή αλληλογραφία και με γέμισε με γνώσεις Γεωγραφίας.Μπράβο σου!AriadnefromGreece1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ Αριάδνη είχα πάντα αλληλογραφία!! μου αρέσει τρελά!!

      Διαγραφή

Ο λόγος δικός σας: